Dagens tur med hundarna.



Det är så underbart att ha denna charmiga och vackra jämtländska miljö så nära stan. Idag började det med att mina kängor fortfarande var blöta sedan måndagens kvällstur. Hmmmm... Upp på vinden och leta rätt på dom gamla Meindle-kängorna, men fy tusan vad obekväm dom är jämfört med mina nya Beretta kängor. Två gånger tittade jag ner för att se att dom verkligen satt på rätt fot. :-))) Efter en stund gick dom tack och lov till sig så jag fick inga skavsår fastän jag var ute i ca 3 1/2 timme. Hade egentligen bara tänkt ta en tvåtimmarstur men under turen ringde min skytteinstruktör och sa att kvällens träning måste avbokas då banan var stängd. Blev ganska less av det beskedet då jag verkligen sett fram emot att få skjuta lerduvor igen. Gick där och kände att surläppen hängde, men då plötsligt skrämde jag upp en ripa och då pekade mungiporna genast åt andra hållet!

Jag har blivit flitigare att ta med mig kameran sista tiden och även idag hittade jag endel intressanta saker att fota. Har nog aldrig hittat en guckusko tidigare så det var skoj. När jag skulle fota hjortronkarten så tappade jag balansen och gungade bakåt. Det var nära jag låg där som en skalbagge som hamnat på rygg, med min 18kg's tunga ryggsäck. :-))

Jag har köpt två terrängkartor över Östersund & Hackås med skalan 1:50000 och försöker hitta fram på nya ställen med hjälp av dom men för säkerhets skull brukar jag markera gps-positionen där bilen står med min Garmin pulsklocka. Sista två kilometrarna när jag ska tillbaka till bilen kan vara lite trixig att hitta helt rätt och då brukar jag faktiskt använda mig av gpsen.

Att hundara njuter av våra turer behöver jag väl knappast påpeka. Dom brukar ligga väldigt nöjt efter att vi varit ute på våra äventyr.

Kommentarer