CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

måndag 3 februari 2014

Robet Sørlie vinner Femundlöpet, F600

Fler resultat hittar du här: www.femundlopet.no


Följande artikelar är hämtad från www.sjekkpunktet.se  :
- Jeg hadde egentlig bestemt meg for at jeg bare kunne cruise inn til mål, da jeg dro fra Tynset, sier Robert Sørlie. Han dundra inn til sin 11. seier i sitt 25. Femundløp. Ett forsprang på 2 timer og 19 min til Birgitte Næss Wærner var relativt makelig. Det var ikke en sjanse i havet for noen av de bak til tenke på å ta igjen Robert så lenge han holdt seg i live på sleden.


- Men etter en kilometer så gassa jeg bare på, forteller Sølvreven. Nå har jeg trent på stakemaskin på jobben, intervalltrening og lært meg teken med staven, da måtte jeg bare hjelpe hundene helt inn til målstreken. Og da jeg fikk GoPro-kamera på sleden, ble jeg helt vill, flirer han. Jeg fant en konkurrent i en 400-kjører og bestemte meg for at han skulle jeg kjøre fra. Men han hang på, det spannet imponerte meg, innrømmer Robert, og går bort til Ken Øien (handler hos Ketil Reitan) for å fortelle hva han mener.
Robert skryter selvsagt av hundene. – Det er ikke jeg som er helten her, det er bikkjene, understreker jeppedølen. De har gjort en fantastisk jobb. Myke og fine og masse trøkk etter 60 mil. Jeg tror det er det beste hundespannet jeg har kjørt noen gang, sier han.
Det finnes bare en av ditt kaliber, Robert. Ingen over, ingen ved siden!

Årets løp er altså det 25. Femundløpet i historien. 1990 startet løpet fra Østre Æra og målgangen ble på Røros da løpet ble avbrutt på grunn av mildvær. Robert Sørlie vant 8-spannsklassen i sitt første Femundløp.
Siden har det blitt enda 9 seire og en haug med gode plasseringer. Robert har aldri brutt et Femundløp, eller andre løp for den del. Eneste unntak er La Grande Odyssée etter trynings og skadet lårmuskel i 2010.
Etter seieren i Iditarod i 2003 ble Robert utnevnt til æresmedlem i daværende Femundløpets venner. Det innebar at Robert har gratis startkontingent så lenge han lever. Han får bare kjøre!
Veterinærene var mektig imponert av Roberts hunder etter vet.sjekk her på Tynset 2. Excellent dogs, var gjennomgangstonen blant de tre. En av dem tok sågar Robert i handa og sa det var en ære å få undersøke så flotte atleter, som tross alt har vært ute og løpt 511 km på .

0 kommentarer: