Ripa, vinglögg

Valet av glögg blev väldigt enkelt när jag såg dessa varianter på Systembolaget.

Ripa Vinglögg
Söt, kryddig smak med inslag av skogsbär, kardemumma, russin, kanel, ingefära och pomerans.

Ripa Starkvinsglögg med smak av peppar & chili
Mycket söt, kryddig smak med inslag av svartpeppar, kanel, skogsbär, kryddnejlika, kardemumma och chili.

Ripa Vinglögg Utan tillsatt socker
Söt, kryddig smak med inslag av kardemumma, mörka bär, russin, kanel, ingefära och pomerans.


Artikel om Ripa vinglögg publicerad på www.livetsgoda.se den 2 nov:
Artikel: Whisky och Bourbon I tisdags släpptes en ny innovativ glöggserie inför den stundande högtiden – Ripa. Drycken kommer i tre olika moderna varianter - utan tillsatt socker, på ekologiska druvor samt med chili och peppar. Samtliga sorter från Ripa har ett italienskt kvalitetsvin som bas. Samtidigt lanseras även tre stycken nya glögg från Tegnér & Son.

Ripa
Både Ripa utan tillsatt socker och Ripa med smak av Chili och Peppar bygger på ett basvin med passito - ett italienskt kvalitetsvin där druvorna har fått torka något efter skörden för en ökad koncentration och sötma. Tekniken för att göra ett passitovin är det samma som för det populära vinet amarone. För samtliga Ripasorter används de klassiska italienska druvsorterna Sangiovese och Montepulciano.

– Med Ripa har vi skapat modern glögg där basvinet bidrar till smaken i stället för att döljas i kryddningen. Aromerna och vinets komplexitet gör att Ripa glögg blir smakrik och fyllig trots en rejält lägre sockerhalt än brukligt, det känns naturligt och tidsenligt att slippa de vanliga sockerbomberna, säger Sören Sörensen, utvecklingsansvarig för Ripa.

Ripa står för modern och innovativ glögg med osedvanligt hög kvalitet. Samtliga sorter passar mycket väl ihop med ett flertal olika tilltugg, exempelvis den klassiska kombinationen pepparkaka med ädelost eller varför inte testa dem till smakrika hårdostar.

Ripa Starkvinsglögg med smak av Peppar och Chili
Det här är julens mest innovativa glögg. Förutom de klassiska glöggkryddorna har Ripa med smak av peppar och chili fått en angenäm hetta från bland annat svartpeppar och jalapenos. Prova gärna den här Ripan till smakrika tilltugg så som dadlar lindande i bacon - en given succé. Priset är 69 kronor för 50 cl och varunumret 96009-02. Alkoholhalten är 14,5 procent.

Övriga glögg i det innovativa sortimentet är Ripa Organico Vinglögg (69 kr, 75 cl, art.nr. 96007-02) samt Ripas Vinglögg (59 kr, 75 cl, art.nr. 96008-01)

Kommentarer