Ingen gas, ingen eld, inget strul, bara varm mat.
Att vara ute i friska luften är en bra grej. Alldeles oavsett om du ska vandra, paddla kajak, sova i tält, döda ett djur eller två, åka skidor, leka krig, plocka svamp eller bär eller andra saker som finns i skogen (kottar?) så får din kropp syre, motion och vackra intryck. Det är helt enkelt bra för dig. Men det finns ett tillfälle då det alltid blir strul: När det ska lagas friluftsmat.
Detta beror naturligtvis på att det ytterst sällan finns kök mitt ute i naturen. Så man måste helt enkelt börja strula. Antingen med någon slags gasplatta och små opraktiska kastruller och prylar eller så gör man upp en blöt och rökig eld och eldar upp maten på pinnar. Hur jobbigt som helst. Tänk om du istället bara skulle kunna plocka upp en burk, peta på den några gånger och 10 minuter senare få något gott och varmt att äta! Mitt i vildmarken! Det låter fantastiskt och det låter precis som Hot Can. En burk fylld av friluftsmat som värmer sig själv i fem enkla steg:
- Ta av locket och ställ burken på det.
- Plocka loss den lilla spiken och peta in den i de tre små hålen på ovansidan av burken. Kemisk värmereaktion startar!
- Öppna burken.
- Rör om då och då under 8-12 minuter.
- Ät den varma maten.
Och om du helt enkelt är en människa som bara tycker det är sjukt tråkigt att laga mat men inte alls vill ränna omkring i naturen så kan du bara glömma allt det här vildmarkspratet, fylla skafferiet med Hot Cans och aldrig mer behöva laga mat på riktigt.
Fakta om Hot Can:
- God och näringsrik friluftsmat
- Få varm mat (något över 60-70°C) på 8-12 minuter
- Tål tuffa tag, burken är stöt- och vattentålig och klarar att transporteras i flyg
- Håller värmen i ca 45 minuter
- Återvinningsbar
- Håller över 5 år oöppnad
- Innehåller 400 g mat
- Burken är 12 cm hög och 10 cm i diameter
- Burken väger 890 g
Finns att köpa från företaget CoolStuff - www.coolstuff.se/Hot-Can
Kommentarer
Skicka en kommentar