Skyttebio i Ytterhogdal - Jakt & Jägare

I jämtländska Ytterhogdal har en ”skyttebio” byggts i ett rum bakom ICA. Där ska det erbjudas skytteträning för traktens alla jägare och andra intresserade.


Bakom initiativet står Sven-Arne Skalberg och Anders Jonsson från Hogdals skytteförening. De har även fått med Ytterhogdals jaktskytteklubb och kommunen på idén. Tack vare regleringsmedel, EU:s leaderpengar, idrottssyftet och näringslivskontoret står nu skyttesimulatorn på plats.
Därmed går det att skjuta mot en filmduk, där vilt dyker upp i olika sekvenser. Men i den här varianten är det inte skarpa skott som avlossas.

I stället för bowlinghall
– Från början fanns det tankar på en bowlinghall från kommunens sida men det handlar om helt andra pengar, flera miljoner. Vi räknade i stället på hur många jägare som finns i upptagningsområdet och kom fram till att det måste vara runt 300 stycken. Då borde det gå att få det här att fungera, säger Sven-Arne Skalberg till Länstidningen i Östersund, LTZ.
Att intresset för simulatorn är stor har redan visat sig.
– Många har hört av sig och undrat när den är på plats. Nu ska vi utbilda ett gäng som kan med simulatorn och sedan får vi se när vi kan öppna för de som vill komma och skjuta, säger Sven-Arne Skalberg till LTZ.


Skyttebio i Ytterhogdal - Jakt & Jägare

Kommentarer